+38735 703-891 info@kalabriaturs.ba
Vaša turistička agencija

Zlaća i Etno avlija Mačkovac

0
Cijena
Od10 KM
Cijena
Od10 KM
The tour is not available yet.

Rezerviši

Sačuvaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

126

Imate pitanje?

Pozovite nas i mi ćemo Vam pomoći

+38735 703-891

info@kalabriaturs.ba

1 Dan
Zlaća
Opis

Izletište Mačkovac udaljeno je 5 km od centra grada. Smješteno je na lokaciji prema izletištu Zlača i vrhu Konjuha uzvodno uz rijeku Oskova. Izletište se nalazi na granici sa općinom Živinice i poznato je po najposjećenijim prvomajskim praznicima u Tuzlanskom kantonu i šire. Uređeno je po prosječnim turističkim standardima, posjeduje dobre infrastrukturne prateće sadržaje, 15 stolova, 5 kamina, te 3 česme. Sportsko rekreativni centar Mačkovac posjeduje terene za košarku, odbojku i nogomet i to sa uređenim tribinama. Ovaj sportsko rekreativni centar pogodan je i za noćne turnire jer je osvjetljen i pruža dodatni užitak za sportske događaje noću.

Na izletišru postoje i smještajni kapaciteti u restoranu „ Brana “ koji nudi i bogat izbor jela i pića. Restoran posjeduje  i ljetnu baštu i bilijar salu.

Kako je izletište smješteno uz rijeku Oskova, tako postoje i dobri uslovi za razvoj ribolova jer je  rijeka  bogata različitim vrstama ribe, a naročito potočnom pastrmkom i mladicom. Pored toga ovo područje je pogodno i za lov i spada u brdska lovišta.  Lovna površina revira je oko 98% od ukupne površine i uglavnom je obrasla bogatom prizemnom šumskom vegetacijom .Ne lovna površina je oko 2% i čine je komunikacije, poslovni objekti šumarstva, turistički i drugi objekti. Bogata vegetacija i slivno područje sa vodama u toku cijele godine obezbjeđuju dovoljno hrane i vode za divljač.

Polasci

TUZLA, LUKAVAC, GRADAČAC, SREBRENIK, GRAČANICA, DOBOJ ISTOK, DOBOJ, MAGLAJ

Trajanje izleta

1 dan

U cijenu uključeno

  • Prevoz moernim turističkim autobusom

U cijenu nisu uključeni

  • Privatni troškovi
Slike