+38735 703-891 info@kalabriaturs.ba
Vaša turistička agencija

Banja Luka, Bosanska Krupa, Bihać, Jajce, Travnik

0
Mogućnost plaćanja na rate
Od95 KM
Mogućnost plaćanja na rate
Od95 KM
The tour is not available yet.

Rezerviši

Sačuvaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

122

Imate pitanje?

Pozovite nas i mi ćemo Vam pomoći

+38735 703-891

info@kalabriaturs.ba

2 Dana
Dostupno 01.08.2020 - 02.08.2020
Banja Luka, Jajce, Bihać, Travnik
Opis

Banja Luka je grad u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, smješten na rijeci Vrbas. Po veličini je drugi grad u cijeloj Bosni i Hercegovini, a mnogi ga smatraju jednim od njenih najljepših gradova. Upravno je središte Republike Srpske, te privredni i kulturni centar ovog dijela Bosanske krajine.

Bosanska Krupa je naseljeno mjesto i središte istoimene općine u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Smještena je u dolinama rijeka Une i Krušnice. Najveći dio grada razvio se na niskom prevoju između brda Huma i Starog grada na nadmorskoj visini od 176 m. u proširenom dijelu rijeke Une. Općina Bosanska Krupa graniči sa općinama: Bihać, Cazin, Bužim, Bosanski Petrovac, Sanski Most, Bosanski Novi, te Dvor u Republici Hrvatskoj. Rijeka Una, jedna od najljepših rijeka u Bosni i Hercegovini, prolazi kroz centar Bosanske Krupe. Putnim komunikacijama grad je povezan sa Zapadnom i Južnom Evropom.

Bihać je grad i središte istoimene općine u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, te sjedište Unsko-sanskog kantona. Površina općine je oko 900 km2. Do 1995. godine površina općine iznosila je 689 km2, da bi, po zaključenju Dejtonskog sporazuma, dio prijeratne općine Drvar bio pripojen općini Bihać. Prema popisu iz 2013. godine, općina je brojala 56.261 stanovnika. Sam grad ima 39.690 stanovnika.

Jajce je naselje i sjedište istoimene općine u Srednjobosanskom kantonu. Nalazi se u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, na južnom dijelu područja Bosanske Krajine. Predstavlja značajno raskršċe puteva za Luku, Donji Vakuf i Mrkonjić Grad, na ušću rijeke Plive u Vrbas.

Travnik je naseljeno mjesto i sjedište istoimene općine u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, 90 km zapadno od Sarajeva, te je ujedno glavni grad Srednjobosanskog kantona. U općini Travnik živi oko 57.000 stanovnika. Poznat je po tome što je bio prijestolnica osmanskih vezira od 1686. do 1850. godine,

Polasci

GRAČANICA, DOBOJ ISTOK, DOBOJ

Trajanje izleta

2 Dana

U cijenu uključeno

  • Prevoz modernim turističkim autobusom
  • Smještaj u hotelu sa 4* u Bihaću na bazi noćenja sa doručkom
  • Obilasci navedeni u ponudi
  • Organizacija putovanja
  • Pratioc grupe

U cijenu nije uključeno

  • Ulaznice u objekte navedene u ponudi (tvrdjava Jajce, Kastel, Katakombe Jajce, plato vodopada u Jajcu, krstarenje splavom po Plivskom jezeru)
  • Privatni troškovi
Plan putovanja

1. Dan01.08.2020. Subota

Polazak grupe u ranim jutarnjim satima u pravcu Banja Luke gradu koji je smješten na rijeci Vrbas..Dolazak u Banja Luku u prijepodnevnim satima.Posjeta tvrdjave Kastel koja predstavlja blago , za ljubitelje istorije. Obizak džamije Ferhadije, koja je i najveća džamija u ovom gradu, apodigao ju je Ferhad paša Sokolović 1529 .god.Nakon posjete Banja Luke slijedi put prema Bosanskoj Krupi.Obilazk centra Bosanske Krupe krajiškog gradića ukrašenog prirodnim ljepotama i kulturno-historijskim blagom,  pauza za kafu.Nastavak putovanja premaJapodski otocima u Bihaću.Dolazak centar grada u poslijepodnevnim satima,obilazak uze jezgre grada . U večernjim satima smještaj u hotel.Noćenje.

2. Dan02.08.2020. Nedjelja

Doručak. Nakon doručka slijedi polazak prema Plivskim Jezerima. Na Plivskim Jezerima odmor, za ručak. Posjeta JEDNOG OD NACIONALNIH SPOMENIKA JAJCA. Mlinčići koji su podignuti još u srednjem vijeku i dijele veliko od malog Plivskog jezera. Moguće fakultativno organizovati plovidbu splavom po Plivskom Jezeru. Slijedi put prema Kraljevskom gradu JAJCU, posjeta vodopada u Jajcu,muzeja Avnoja, jedine ženske džamije u našim krajevima DŽAMIJA ESME SULTANIJE Individualna posjeta katakombi i tvrdjave. Polazak iz Jajca je predvidjen u poslijepodnevnim satima. Slijedi put prema Travniku, gdje ćemo napraviti pauzu na čuvenim PLAVIM VODAMA, cca 2h. Nakon pauze i kraćeg odmora u vezirskom Travniku slijedi put u pravcu Viteza, gdje ćemo u dogovoru sa grupom napraviti shopping pauzu u TC FIS. Nastavljamo put u pravcu Zenice, Doboja, do polaznog odredišta.

Slike